sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Conopida gratinata - reteta bebe 10 luni




Aceasta reteta de conopida gratinata este versiunea simplificata a celei pentru adulti, fiind potrivita
pentru un bebe de cel putin 10 luni.
 
Ingrediente:
  • 1 conopida medie taiata in buchetele mici;
  • 50 g unt;
  • 50 g parmezan;
  • 50 g pesmet;
  • 50 g branza Cheddar data pe razatoare;
  • 100 g rosii curatate de pielita, samburi, taiate cubulete mici;
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
Conopida se fierbe pe aburi timp de 12 minute.
Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga rosiile si pesmetul si se soteaza pana ce compozitia devine aproape cremoasa. Se da tigaia deoparte si de adauga parmezanul si branza Cheddar, amestecand bine pentru ca branzeturile sa se topeasca si sa se integreze in compozitie.
Se  pune conopida intr-o tava unsa in prealabil cu putin unt si se adauga compozitia de rosii cu branzeturi. Se da la cuptor pentru 10 minute.