sâmbătă, 11 februarie 2012

Reteta smantana de caju: alternativa vegan la smantana


Smantana de caju este delicioasa, hranitoare, contine nutrienti, minerale, grasimi sanatoase si poate fi folosita de oricine in alimentatie.

Pentru aprox. 250 g smantana de caju aveti nevoie de:

  • 150 gr caju crud (nu prajit, nu sarat);
  • 80 ml apa rece;
  • 1 lamaie;
  • 1 lingurita ulei vegetal;
  • sare;

Se pune toata cantitatea de caju intr-un vas (nu plastic, nu metalic) si se acopera cu apa rece. Se lasa la inmuiat peste noapte, la temperatura camerei sau in frigider.

A doua zi se arunca apa in care a stat caju-ul, apoi acesta se pune intr-un blender sau robot de bucatarie cu cutit pentru tocare in S. Se adauga apa, sucul de la lamaie, ulei, sare.
Se mixeaza  pana devine cremos, se mai adauga apa daca doriti o textura mai cremoasa.